v 30 Spesies Ikan Laga (Betta Fish) Dengan Pelbagai Corak Yang Mempesona
Expired : 18.06.18

30 Spesies Ikan Laga (Betta Fish) Dengan Pelbagai Corak Yang Mempesona

Terdapat pelbagai jenis spesies ikan betta ini di dalam dunia. ada yang telinga kembang, ada yang albino, berwarna silver platinum dan macam-macam lagi. Mungkin banyak lagi jenis yg korang xpernah tengok. Cer tengok semua gambar ni. Cantik-Cantik Belaka. sampai susah nak pilih mana satu

Ikan laga dulu kala.

Penjagaan ikan laga mudah kerana tidak memerlukan oksigen dan jangka hayatnya boleh mencecah sehingga 14 bulan, ini menjadikannya antara ikan hiasan popular yang menjadi pilihan ramai untuk dibela.


Alicorn


Alien

Armageddon

Avatar

Blacklight

Butterfly

Candy
3+color in 1

Dalmation
Ikan yang berwarna Pink / orange dengan spot merah pada ekor dan sirip.


Dragon


Dumbo
Telinga gajah / sirip besar


Emerald
Ikan laga dengan kemasan Metallic


Fancy


Ghost

Gold, Silver & Platinum


Grizzle


Hellboy & Devil


Koi
Corak tompok seperti ikan Koi jepun
harganya Paling murah dalam kelasnya


Mamba


Marble

Monster Mask / Monkey face & panda


Mustard Gas


Nemo


Peacock


Pegasus


Polkadot


Samurai


Star

Tancho


Tiger


Unicorn


Vanda



Warrior


Perrghhh..Hasil dari kacukan dan baka induk yang pelbagai makan terhasil lah ikan betta dengan corak yang pelbagai

Unik sungguh

Sumber: glee bettas