Expired : 18.06.18

Ada Apa Dengan OPPO Reno3 Series Sampai Buat Neelofa Tak Tahan?

Ha, pejam celik pejam celik, kita dah nak menyambut Hari Raya Aidilfitri dah. Cepat sungguh masa berlalu kan? Walaupun kita masih berada di dalam PKP, sambutan untuk hari raya perlu diteruskan. Selain daripada baju dan kuih raya, satu benda wajib yang perlu di”upgrade” tak lain tak bukan ialah smartphone. Nak kena cari yang kamera power supaya gambar raya kita nanti berkilau-kilau serta cantik mata memandang. Tak gitu?


Ha, untuk anda yang masih tercari-cari nak beli telefon pintar apa, ini Abang Nara ada cadangan yang pasti akan buat anda gembira. Terkini dari Reno Series, OPPO Reno3 adalah sebuah smartphone yang hadir dengan pelbagai fungsi dinaiktaraf dan sesuai untuk semua jenis pengguna. Neelofa pun guna OPPO Reno3 Series nie!!


neelofa oppo reno 3


Rekaan Yang Sempurna


Dilengkapi dengan Quad Kamera 64MP, 108MP Ultra Clear Image dan 44MP kamera hadapan dengan Ultra Night Mode, OPPO Reno3 Pro cukup menggiurkan, menggoda dan paling penting, MANTAP bila kita ber”posing” untuk ambil gambar Ailldifitri nanti. Setakat gambar selfie tue memang confirm perfect punyalah. Tekan je tak payah nak setting apa-apa. Confirm cun melecun gambar raya anda dengan OPPO Reno3 Pro ini.


oppo reno 3 pro


Satu lagi perkara menarik tentang OPPO Reno3 Series ini ialah ia hadir dengan 2 pilihan warna iaitu Aurora Blue dan Midnight Black. Kedua-duanya menggunakan teknik 2 lapisan untuk menghasilkan kesan tekstur yang memukau dan cantik mata memandang. Senang cakap, pagi raya nanti confirm semua ahli keluarga anda akan berkerumun nak tengok OPPO Reno3 Pro milik anda ini.


neelofa oppo


oppo reno 3


Apa Yang Best Sangat Dengan OPPO Reno3 Pro Ini?


Quad Kamera 64mp


oppo reno 3 pro


Tahukah anda bahawa Reno3 Pro hadir dengan kebolehan untuk 5x hybrid zoom dan 20x digital zoom? Senang sikit nak ambil gambar “crush” anda dari kejauhan sekiranya open house Aidilfitri dibenarkan selepas PKP nanti. Tak adalah kantoi. Gambar pun jelas macam ada kat sebelah. Power kan?


oppo reno 3


Ultra Steady Video – Video Bokeh Effect, Noise Reduction & Zoom Audio


Kaki jogging, suka naik basikal atau selalu travel? Jangan risau anda boleh ambil gambar dan video yang sempurna dengan OPPO Reno3 Pro yang dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan Optical Image Stabilization (OIS). Sesuiai sangat untuk mereka tangan asyik bergegar bila nak ambil gambar. Ditambah pula dengan bingkai 60fps yang membantu menstabilkan, meningkatkan dan melancarkan proses membidik gambar.


Selain itu OPPO Reno3 Pro juga mempunyai Bokeh Effect Video yang membolehkan anda mengkaburkan latarbelakang, boleh guna kamera hadapan atau belakang, mengurangkan bunyi bising dan paling best, Audio Zoom yang membolehkan anda mendengar lebih jelas percakapan sesuatu/seseorang apabila anda zoom kepada objek tersebut. Fuh, dah macam nak rakam filem pulak kan?


Ultra Dark Mode


oppo reno dark mode


Selalu stress sebab gambar malam raya tak nampak apa-apa? Nak ambil gambar anak buah main bunga api pun payah sebab lampu tak cukup? Dengan OPPO Reno3 Pro, korang tak akan ada masalah macam ini lagi. Pilihan Ultra Dark Mode akan membolehkan anda merakamkan detik-detik penuh kegembiraan di waktu malam yang tidak boleh dilihat dengan mata manusia. Semuanya dilakukan secara automatik. Anda hanya perlu tekan sahaja. Mudah kan?


8GB RAM+256GB ROM


oppo reno 3


Suka muatturun banyak applikasi? Selalu ambil gambar tak kira masa? Malas nak transferkan gambar dari telefon ke komputer? Tak payah bimbang sebab OPPO Reno3 Pro mempunyai ruang storan sebesar 8GB RAM+256GB ROM untuk memastikan anda tidak akan pernah risaukan hal-hal kecil ini.


VOOC 3.0 & 4000mAh


Dengan bateri sebesar 4000mAh, anda tidak perlu risau untuk keluar rumah berhari raya. Confirm OPPO Reno3 Pro anda boleh tahan sampai malam. Kalau nak cas pun, anda boleh cas dengan laju dan selamat dengan menggunakan teknologi VOOC 3.0 yang mempunyai 5 lapisan perlindungan yang telah diiktiraf oleh pakar sedunia.


Ultra Macro Mode


oppo reno ultra macro mode


Lensa luas serba baharu yang terdapat pada OPPO RENO3 Pro ini akan menjadikan gambar ‘close up’ anda lebih cantik dan menarik. Ia membolehkan anda fokus kepada sesuatu objek dengan lebih tepat sambil menghasilkan kesan kabur yang unik. Selain itu, OPPO Reno3 Pro akan mencadangkan lensa yang sesuai apabila anda cuba untuk mengambil gambar pada jarak dekat. Memang senang macam ABC.


oppo reno ultra macro mode


Lensa Ultra Wide Angle


oppo reno wide angle mode


Tak kira sama ada di dalam ruang sempit, ramai sangat orang, siang atau malam, anda boleh mendapatkan gambar pemandangan yang sangat-sangat cantik dengan lensa Ultra Wide OPPO Reno3 Pro ini.


6.5inch Sunlight AMOLED screen – Sunlight Screen



Last but not least, OPPO Reno3 Pro dilengkapi dengan skrin amoled 6.5 inci, screen-to-body ratio sehingga 93.1%, diperbuat daripada Corning Gorilla Class yang terkini dan paling best, mempunyai sistem pengesanan cahaya matahari. Jadi bila anda di luar di bawah sinaran matahari terik ia akan kurangkan kecerahan skrin secara automatik. Ini sekaligus memanjangkan jangka hayat skrin anda sebanyak 50% dan mengurangkan pengunaan tenaga. Makin jimat bateri!!!


Beli OPPO Reno3 Sekarang


Ha dah tak sabar nak bergaya dan berlagak di pagi Aidilfitri dengan telefon OPPO Reno3 Series ini? Sempena bulan Syawal ini juga, anda layak untuk menyertai promosi 100 hadiah setiap hari ini apabila membelii mana-mana telefon pintar OPPO dari 9 Mei sehingga 31 Mei 2020 dan Oppo akan melakukan undian secara langsung di Facebook OPPO Malaysia dari 11 Mei sehingga 31 Mei pada jam 8 malam setiap hari.


oppo reno 3 100 prizes giveaway


Antara hadiah-hadiah yang boleh dimenangi ialah:-



  • Hadiah Utama – 10x 100% cashback (dapat balik duit berdasarkan telefon OPPO yang anda beli)

  • Hadiah Tempat Kedua – 30x OPPO W31 bernilai RM259 atau FujiFilm Instant Printer bernilai RM548

  • Hadiah Tempat Ketiga – 60x voucher e-wallet bernilai RM30


Untuk menyertai, anda cuma perlu muatturun applikasi My OPPO, tekan banner yang terpampang dan buat pendaftaran. Selepas disahkan oleh OPPO, anda akan menerima SMS yang mengandungi nombor bertuah anda.


Lepas itu jangan lupa untuk tengok OPPO Live di Facebook setiap hari pada jam 8 malam. Kalau nombor anda terpilih, ambil gambar secepat mungkin dan tulis komen “Saya adalah pemenang untuk … (hadiah yang mana satu). Kalau anda pemenang hadiah utama, boleh tulis “Saya adalah pemenang bertuah untuk 100% cashback”.


Ganjaran Hadiah PERCUMA (dari 9 – 31 Mei 2020)


oppo free gift reward


Beli salah satu produk dibawah dan anda berpeluang mendapat hadiah PERCUMA berikut:-



  • Beli OPPO A Series dan bawa pulang OPPO Backpack bernilai RM199

  • Beli OPPO Reno Series dan miliki OPPO Enco 31 yang bernilai RM259 secara percuma

  • Beli OPPO Find X2 Series dan anda bakal memperolehi OPPO Enco Free bernilai RM499.

  • Kesemua pelanggan layak mendapat hadiah-hadiah yang tertera apabila membeli mode telefon pintar tertentu dari OPPO Concept Store, Authorised Dealer Store, OPPO Official Website, E-commerce Partner, Telco Partner dan Chain Store Partner


Tunggu apa lagi ? Anda boleh beli sekarang dan baca lebih lanjut di:-


Reno3 : KLIK SINI


Reno3 Pro : KLIK SINI


OPPO Online Store:  KLIK SINI


Perbandingan Reno3 dan Reno3 Pro


oppo reno 3 and reno 3 pro specs


Untuk memudahkan anda membuat keputusan, Abang Nara kongsikan perbezaan di antara OPPO Reno3 dan Oppo Reno3 Pro. Baca betul-betul sebelum buat keputusan. Untuk makluman, stok OPPO Reno3 adalah sangat-sangat terhad. Siapa cepat dia dapat. Kalau boleh, beli terus sekarang. Selamat membeli!!!