Expired : 18.06.18

Antara Sebab Kenapa Ramai Dah Tak Tengok Running Man

Kami percaya ramai dikalangan pembaca kami ialah die-hard fan untuk siri rancangan Running Man dari Korea. Tak kiralah baru menonton atau sudah mengikuti RM sejak tahun 2010 pasti ada cukup pakar dalam kisah sejarah turun naik rancangan ini.


Secara peribadinya penulis sudah lama tidak menonton RM, kali terakhir ialah ketika menuntut di universiti. Jika dahulu sanggup cucuk hard diskkawan pada laptop biarpun dijangkiti virus demi RM. Tapi kini sudah bersepah ada dilaman sesawang Youtube atau berbayar, penulis malas nak tengok.


Ingatkan penulis sahaja rasa begitu, rata-rata sudah ramai yang begitu. Lagikan bila usia sudah meningkat, komitmen semakin banyak dan masa untuk berhibur cukup terhad. Penulis cuba adakan kaji selidik dikalangan rakan-rakan penulis, kenapa mereka juga tidak lagi menunggu hari Isnin…


#1 Sudah Tidak Terhibur


Kadang anda cuba untuk menonton seperti biasa tapi anda sedar anda tidak lagi mampu catch-uplawak dari ahli RM. Perasaan tidak seperti episod awal bila anda cukup mudah terhibur dan cukup berminat untuk tunggu episod seterusnya. Kini tak sampai 20 minit, anda dah capai telefon scrollInstagram.


#2 Sejak Tukar Ahli


Paling terkesan apabila kontroversi berkenaan pertukaran ahli dan penambahan ahli baru. Ramai yang turut sama meninggalkan RM bersama Kang Gary. Betapa kuatnya pengaruh Gary dan Monday Couple sehingga mampu menggoyahkan reputasi Running Man. Biarlah ada yang cakap kami tak boleh move on tapi gelagat Gary tetap terbaik tiada ganti.


Foto – JustWatch

#3 Game Terlalu Rumit


Permainan RM dahulu cukup ringkas dan sudahi dengan misi kejar-mengejar. Mak penulis pun cukup terhibur dengan aksi sorok menyorok, merebut barang dan mengoyak tag nama. Senang cerita mak penulis yang sudah tua senang hendak faham misi RM tapi yang sekarang terlalu banyak peraturan dan permainan. Akhirnya tutup TV, tarik selimut.


Foto – Korean Area

#4 Banyak Rancangan Lain


Senang cerita, empat alasan telah membuatkan bekas peminat RM beralih angin untuk menonton rancangan hiburan yang lain. Nak buat macam mana kan?


Foto – Rebloggy

Kalau anda tidak bersetuju dengan kenyataan diatas tidak mengapa, kerana setiap orang berlainan citarasa. Lambat-laun anda akan faham juga..


Sumber : wanista via GengJoyah


The post Antara Sebab Kenapa Ramai Dah Tak Tengok Running Man appeared first on ~~~ Kepala Paip ~~~.


Norlida Ishak Shop