Expired : 18.06.18

Berjumpa awal bulan Januari, Siti Kharina & svspek kenal melalui laman sosial

Selepas penahanan svspek utama dalam kes kehilangan Ketua Jururawat Hospital Serdang, pihak polis telah melakukan siassatan dengan lebih menyeluruh dan tulus bagi menyelesaikan kes tersebut.
Suspek utama yang dikenali sebagai Aliwajuwon Gilbertalowonle yang merupakan warganegera Nigeria telah disy4ki terlibat dalam kes ini.
Kenal melalui laman sosial
Menurut pihak polis hasil siasatan mendapati, mngsa dan svspek telah mengenali satu sama lain selama beberapa tahun melalui laman sosial.
“DIA (SVSPEK) KENAL MELALUI MEDIA SOSIAL KEMUDIAN DATANG BERJUMPA DENGAN MNGSA (SITI KHARINA) PADA AWAL BULAN JANUARI.”

Sebelum ini pihak polis ada memaklumkan bahawa svspek mempunyai akses terhadap rumah sewa Siti Kharina dan svspek merupakan orang terakhir yang keluar daripada rumah sewa mngsa.Pihak polis dalam kenyataannya, yakin akan dapat menyelesaikan kes ini selepas svspek utama berjaya dikesan tidak sampai 24 jam selepas m4yat ditemui.
Setakat ini, polis telah menahan tiga suspek iaitu seorang wanita Nigera, lelaki warga Pakistan dan svspek utama Aliwajuwon.


Hubungan antara m4ngsa dengan ketiga-tiga svspek dan juga motif pembvnuhan Siti Kharina juga masih dalam si4satan, jelas beliau.
Sumber : Astro Awani