Expired : 18.06.18

DEMAM STRANGER THINGS KEMBALI!

Setelah hampir dua tahun menunggu, akhirnya musim ketiga siri sci-fi/seram terbitan Netflix, Stranger Things kembali menemui peminat awal minggu ini.


Menggabungkan misteri fiksyen sains dengan nostalgia era ’80-an, debut Stranger Things pada Julai 2016 berjaya mencetus fenomena, selain mehidupkan semula karier pelakon Winona Ryder dan memperkenalkan kita kepada bakat-bakat cilik Finn Wolfhard (It, 2017) dan Millie Bobby Brown (Godzilla: King of the Monsters, 2019). Sungguhpun sudah memasuki musim yang ketiga, pengaruh Stranger Things baik dalam budaya pop mahupun gerobok fesyen dunia masih kuat dirasa.


[caption id="attachment_19946" align="alignnone" width="675"] Kempen Levi’s x Stranger Things 2019[/caption]


Dan mana mungkin kita menyentuh fasal fesyen era ’80-an tanpa merujuk trend denim zaman itu yang turut dipopularkan oleh jenama denim terkemuka, Levi’s. Maka tak hairanlah, baru-baru ini Levi’s melancarkan satu koleksi kapsul khas merangkumi persalinan untuk lelaki dan wanita, hasil kerjasama mereka bersama pasukan produksi Stranger Things.


Kali ini, Stranger Things musim ketiga merujuk tahun 1985, dan Levi’s telah menggali semula arkib mereka untuk mencipta semula desain-desain jenama ini pada era itu secara autentik. Selain membekalkan busana Levi’s kepada beberapa karakter siri ini, dua karakter utama yakni Eleven dan Dustin akan menyarungkan full look Levi’s yang juga akan sedia dijualkan kepada umum dalam koleksi kapsul khas Levi’s x Stranger Things, bermula bulan ini.

 


Koleksi Levi’s x Stranger Things kini dijual di butik Levi’s seluruh negaraThe post DEMAM STRANGER THINGS KEMBALI! appeared first on Glam Lelaki.