Expired : 18.06.18

Ditangkap Khalwat Bersama Ifan Seventeen, Wanita Ini Mengaku Tiada Apa Berlaku & Sudah Lama Berpisah Sama Suami

Selepas viral isu vokalis kumpulan Seventeen, Ifan yang ditangkap berkhalwat bersama seorang wanita yang dikenali sebagai Citra Monica di sebuah pangsapuri minggu lalu, Citra beberapa hari lalu akhirnya memberikan penjelasannya mengenai apa yang berlaku.


Menurutnya seperti yang dipetik menerusi Instagram yang menggunakan akaun lambe_turah, wanita berkenaan sejujurnya mengakui sudah lama berpisah dengan bekas suami.


Malah, tiada apa-apa aksi ‘tidak senonoh’ berlaku di antara mereka berdua.
“Assalamualaikum saya Citra Monica di sini saya ingin jelaskan mengenai video yang tular kini. Ifan memang sedang berada di apartmen saya bagi menumpang solat.


“Kami tidak berdua dan tiada apa-apa yang berlaku. Tiba-tiba bekas suami saya datang dengan orang ramai yang membawa kamera.


“Di sini saya ingin jelaskan sekali lagi saya dan bekas suami sudah lama duduk berasingan.


“Secara agama pun, kami sudah berpisah sebanyak tiga kali sejak 2015 hanya secara hukum sedang menantikan keputusan rasmi dari pihak mahkamah.


“Untuk itu saya mohon maaf kepada Ifan sebagai tetamu dan terlibat dalam masalah ini. Sekian penjelasan saya, assalamualaikum,” katanya seperti yang dipetik.


Difahamkan, keduanya telah lama saling mengenali kerana belajar di institusi pengajian sama.


Malah, video penjelasan dari pihak ibu Monica turut dimuat naik menerusi YouTube.


Terdahulu, Ifan atau nama sebenarnya, Riefan Fajarsyah kehilangan isteri, Dylan Sahara dan tiga anggota kumpulan Seventeen sdalam kejadian tsunami Anyer, Banten.


Foto: Carian Google


Apa Kata Anda