v Dituduh Perampas Lelaki Orang, Hawa Rizwana Dihamun Kata-Kata Kesat Daripada Netizen
Expired : 18.06.18

Dituduh Perampas Lelaki Orang, Hawa Rizwana Dihamun Kata-Kata Kesat Daripada Netizen

Penyampai berita dan juga pengacara Wanita Hari ini yang namanya semakin meningkat naik, Hawa Rizwana Redzuan merasa kesal kerana sering menerima mesej berbaur hinaan dan dituduh sebagai wanita perampas.

Hawa,25, yang dilabel sebagai ‘penyondol’ lelaki di media sosial menyifatkan perbuatan itu sebagai keterlaluan dan hanya dilakukan oleh seseorang yang mempunyai masalah mental.

View this post on Instagram

Pink, the colour of love. Hello July, Bismillah ?? Buletin Pagi. #latergram #goodday MUA @abb.ariffin ? @sofearose_hq Styled by @upclosenewscastermpb

Advertisement

A post shared by HAWA RIZWANA REDZUAN (@hawarizwana) on

“Saya pun tak faham apa maksud dia. Rasanya saya tak pernah kacau sesiapa pun, mungkin dia saja nak mulakan kontroversi. Bila buka DM tu, rupanya dah banyak mesej sama telah dihantar sebelum ini.”

Ketika ditemui mStar online,dia juga menganggap pengguna media sosial ini tidak semuanya waras dan mampu berfikir dengan baik, jadi tiada keperluan bagi dirinya untuk berasa marah dan kecewa.

View this post on Instagram

Gerangan siapakah pemilik frame basikal ini? Dengar cerita orang Pahang. Enjoy your new bike yeah ? #cycling #goodday

A post shared by HAWA RIZWANA REDZUAN (@hawarizwana) on

 Hawa juga sama sekali tidak menyimpan dendam sebaliknya menganggap perkara itu sebagai satu cabaran untuknya berada dalam dunia hiburan. Tambahnya, dia juga tidak mahu terlalu memikirkan hal-hal seperti itu kerana ianya hanya akan membawa kesan negatif.