Expired : 18.06.18

Doktor Mesir Dedah R4hsia Dalam Al-Quran Yang Boleh Sembuhkan Penglihatan 99% Dengan Izin Allah.


Salah satu anugerah yang Allah berikan kepada umat manusia adalah penglihatan. Dengan adanya mata, menjadikan keindahan dunia ini boleh dilihat dengan jelas.

Maka sudah seharusnya jika kita senantiasa mensyukuri dan berusaha menjaga kenikmatan yang Allah beri tersebut. Namun seiring berjalannya usia, maka fungsi penglihatan pun menjadi menurun.

Bahkan semakin ramai anak-anak yang terpaksa menggunakan kaca mata sejak kecil lantaran mengalami gangguan penglihatan seperti kerana sering melihat alat elektronik, membaca buku dengan lampu yang kurang ataupun sering menonton televisyen.

Banyak yang membuat kesimpulan bahawa penurunan fungsi tersebut sangat sukar diubati dan memerlukan masa yang panjang. Akan tetapi dalam jangka masa yang dekat ini sebuah syarikat farmaseutikal yang berada di Switzerland merancang membuat ubat mata yang disebut ‘Ubat-Quran’.


Dikutip dari Healthy Advices, ubat-ub4tan yang ditemui oleh doktor asal Mesir bernama Abdul Basit Mohammed ini didakwa mampu mengembalikan keupayaan penglihatan hingga mencapai kejayaan 99%.

Abdul pun menyatakan bahawa dia mencari ubat tersebut dari Al Qur’an, tepatnya dalam surat Yusuf ayat 84:

وتولى عنهم وقال يا أسفى على يوسف وابيضت عيناه من الحزن فهو كظيم

Dan Ya’qub berpaling dari mereka (anak-anaknya) seraya berkata: “Aduhai duka citaku terhadap Yusuf”, dan kedua matanya menjadi putih kerana kesedihan dan dia adalah seorang yang menahan amarahnya (terhadap anak-anaknya). (QS. Yusuf: 84)

Tafsiran ayat diatas bahawa sejak dulu manusia telah menggunakan keringat untuk menjadi ubat dari berbagai masalah, terlebih yang berkaitan dengan pembaikan dan pemulihan mata. Abdul pun telah melakukan uji cuba kepada arnab dan manusia.

Hasilnya cukup menunjukkan bahawa ubat tersebut benar-benar bekerja dan memberikan keajaiban.

Doa Dan Amalan Untuk Menyembuhkan Rabun Mata
Doa dan amalan untuk menyembuhkan rabun mata ini asalnya dikongsikan oleh Ustaz Muhammad Abdullah atau lebih dikenali sebagai Ustaz Amin di laman youtube beliau.

Menurut ustaz Amin, doa ini beliau dapat semasa menziarahi ulama di Makkah. Kami kongsikan semula di sini supaya semua mendapat manfaat dan kebaikan dari perkongsian doa ini insyaAllah.

Amalan ini mesti dibuat setiap kali solat Fardhu.

Caranya:

Rapatkan dua jari seperti gambar di bawah


Selawat 3 kali – Allahumma solli ‘ala muhammad wa ‘ala ali muhammad
Baca 3 kali ayat ini – la ilaha illallah nurul ‘ain muhammadur rasulullah qurratu ‘ain
Tiupkan pada jari dan gosokkan sendi jari pada mata dari dalam ke luar


Kemudian baca lagi pada jari Surah Qaf ayat ke 22 (mula dari fakasyafna…)dan sapukan pada mata sekali lagi.
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
فَكَشَفۡنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلۡيَوۡمَ حَدِيدٌ۬

Maksudnya : maka kami (Allah) singkapkan daripada engkau (manusia) tabirmu penutupmu lalu pandanganmu pada hari menjadi tajam.

Menurut ustaz, seorang yang memakai cermin mata selama 30 tahun telah mengamalkan doa dan amalan ini Alhamdulillah dalam masa 6 bulan power cermin matanya 600 kedua -dua belah telah turun dan boleh melihat tanpa menggunakan cermin mata.

Video lengkap doa dan amalan untuk menyembuhkan rabun mata boleh dilihat di bawah.


Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

Anda juga boleh Like Page Kami Juga Di Facebook Arena Informasi Terkini Dan Menarik untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik.

Norlida Ishak Shop