v Harith Iskander Dedah Jadikan Anjing Kudung Sebagai Anak Angkat
Expired : 18.06.18

Harith Iskander Dedah Jadikan Anjing Kudung Sebagai Anak Angkat

Menjadikan seekor anjing kudung sebagai anak angkat, seorang wanita yang dikenali sebagai Nurull Ain mengucapkan terima kasih buat selebriti versatile, Harith Iskander kerana sudi menyambut baik kedatangan anjing malang itu dalam kehidupannya.

harith iskander bela anjing kudung

Menurut Nurul, beliau amat mengagumi sifat penyayang yang wujud dalam diri harith dan isteri meskipun ramai dalam kalangan masyarakat kini seakan memandang anjing sebagai haiwan yang hina.

Perkara itu dikongsi Nurull sendiri di laman Instagram miliknya memaparkan foto Harith dan isteri bersama anjing kudung  yang bernama Marvela.

View this post on Instagram

Thank you @drjezaminelim & husband encik harith iskander sudi untuk menjadikan marvela sebagai temporary adopter @ anak angkat terima kasih sudi memberi kasih sayang pada marvela yang pada asalnnya adalah anjing jalanan yang mempunyai masa lalu yang sedikit tragis Saya beritahu pada mereka bahawa berat untuk saya melepaskan sepenuhnya anjing pertama yang saya selamatkan ini ..tp saya sudi berkongsi kasih sayang, saya diberitahu bahawa mereka akan jaga marvela untuk 3-4 minggu tapi saya beritahu saya tidak kisah bila bila mereka bersedia untuk hantar marvela dan bila bila mereka mahu ambil marvela balik rumah , dan andai kata mereka belum bersedia untuk menghantar marvela saya akan melawat marvela di sana .. Saya diberitahu wheel chair marvela yang baru akan dibelikan oleh mereka . Dan mereka suka dengan kehadiran marvela dalam hidup mereka . Walaupun anjing ini dipandang benci oleh sesetengah masyarakat , Alhamdullilah masih lg ada yang menyayangi .. sedangkan dalam islam kita diajar berbuat baik kepada haiwan , sedangkan dalam islam kita dibenarkan membela anjing untuk tujuan berburu menjaga kebun apatah lg perkara yang lebih mulia di mana kita menjaga anjing yang perlukan perlindungan .. dan menyelamatkan mereka ..malah dalam islam diberi kemudahan sertu .. Marvela adalah anjing yang tidak mempunyai kedua dua belah kaki depan dan pernah dibuli dipukul orang dahulu Semoga ramai lg orang yang terkenal membantu dan menyayangi makhluk Allah ini.. Amin InsyaAllah 
</div>
<script async src=