Expired : 18.06.18

Hati Tidak Tenang, Linda Rafar Minta Maaf Daripada Netizen

Tentunya ramai yang masih ingat kes penyanyi Linda Rafar memfailkan saman terhadap lebih 100 netizen yang melemparkan kata-kata negatif berunsur kecaman terhadap dirinya, berhubung isu fitnah jururawat.Linda ketika itu memberitahu, apa yang berlaku memberikan kesan yang cukup mendalam buat beliau sebagai seorang selebriti sehingga imej dan reputasi keluarganya juga tercalar.


Terbaru, bersempena bulan Ramadhan yang mulia ini, Linda mengambil keputusan untuk tidak lagi menyimpan sebarang perasaan dendam terhadap netizen yang sebelum ini memfitnah dirinya. Malah, beliau juga turut memohon maaf kepada netizen yang terasa hati dengannya.Linda akui, walaupun tindakan undang-undang sudah diambil berikutan isu itu, hatinya tetap berasa tidak tenang.


Bagaimanapun, masih ada segelintir pihak yang tidak berpuas hati dan mempersoalkan keikhlasan hati Linda membuat permohona maaf terbuka itu.Hasil tinjaun kami mendapati, permohonon maaf itu dibuat oleh Linda berdasarkan persetujuan bersama pihak Delegation of Nurses (Delegasi Jururawat) untuk menyelesaikan kes saman mereka.


 Baguslah kalau kes ini sudah dapat diselesaikan. Harap apa yang berlaku dapat menjadi pengajaran kepada semua. Buang yang keruh, ambil yang jernih.


Sumber Berita : Delegation of Nurses