Expired : 18.06.18

Jadi Trend Bila Ramai Ibu Pakai Make Up Sebelum Lahirkan Anak

Proses melahirkan anak bukanlah satu perkara yang mudah kerana ia melibatkan banyak nyawa. Mungkin nak melawa itu tak sempat, tetapi tidak bagi sesetengah ibu ini.


Satu trend baru di sosial media menunjukkan ada ibu muda yang bakal melahirkan anak, dilihat mengenakan make up pada wajah mereka, agar kelihatan cantik ketika melahirkan bayi.


Antaranya seorang blogger kecantikkan, Alexis Jayda yang merakamkan tutorial make up sebelum dia melahirkan anaknya. Selain itu, influencer Dana Chaves juga pernah melakukan perkara serupa.


jadi trend bila ramai ibu pakai make up sebelum lahirkan anak


jadi trend bila ramai ibu pakai make up sebelum lahirkan anak


Menurut kajian yang diterbitkan Boredpanda, 64% wanita berusia 18 hingga 31 tahun akan mengenakan solekan sebelum memasuki bilik bedah, dimana 65% ialah membuang bulu atau rambut, 57% manicure, 43% pedicure, 37% blow dry dan 32% dandanan rambut.


Mungkin antara alasannya ialah ingin kelihatan cantik pada gambar atau video yang dirakamkan ketika mereka sedang melahirkan bayi masing-masing.


jadi trend bila ramai ibu pakai make up sebelum lahirkan anak


Kalau anda, sempat ke nak melawa macam ni?


Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD


Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDunia


Sumber: era.je



Norlida Ishak Shop