Expired : 18.06.18

Jualan Naik Mendadak, Ustaz Ebit Liew Cari 100 Tukang Jahit Untuk Penuhi Permintaan Pelanggan

Baru-baru ini kecoh apabila adik kepada pembekal tekstil terkenal di Malaysia telah mengeluarkan kenyataan yang berbaur perkauman sehingga menyebabkan ramai netizen yang marah.


Walaupun pemilik jenama itu sudah pun memohon maaf tetapi netizen sebulat suara ingin memboikot pembekal tersebut dan mahu mencari pakaian daripada jenama lain pula.


Disebabkan itu, terdapat seorang individu yang telah memuat naik satu posting di laman Facebook dan meminta orang ramai supaya menyokong perniagaan pakaian Ustaz Ebit Liew yang terkenal kerana sering membantu orang susah.


ustaz ebit liew perlu 100 tukang jahit


Mungkin kerana cadangan itu, netizen nampaknya telah berpusu-pusu dan membeli-belah di Elew’s Design sehingga menyebabkan stok pakaian yang ada habis licin disapu.


Sokongan memberangsangkan itu membuatkan pendakwah terkenal itu terpaksa memuat satu entri di laman Facebook bagi mencari 100 tukang jahit tambahan bagi memenuhi semua permintaan pelanggan yang naik dengan mendadak.Dikhabarkan buat masa ini, cara pembelian di butik tersebut hanya boleh dilakukan menerusi atas talian kerana premisnya ditutup buat seketika waktu. Netizen yang mahu membeli-belah boleh terus ke pautan yang disediakan di laman Instagram pendakwah tersebut.


ustaz ebit liew cari 100 tukang jahit


Nampaknya rezeki Ustaz Ebit Liew tak putus langsung sepanjang bulan Ramadan ini dan diharapkan segala usaha murninya berjalan dengan lancar dan mudah.