Expired : 18.06.18

Lebih 2.5 Juta Views, Ini Cara Cepat Dan Mudah Nak Buat Pearl Milk Tea

Buat penggemar pearl milk tea, pastinya minuman ini akan menjadi pilihan khususnya waktu berbuka.


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


Menerusi Instagram @khairulaming , berikut adalah cara mudah dan cepat untuk menghasilkan pearl milk tea sendiri. Mendapat lebih 2.5 juta tontonan, selebriti seperti Mira Filzah pun komen tu!


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


Bahan-bahan:


– ½ cawan gula perang


– 1 cawan air


– Pewarna hitam


– 2 cawan tepung ubi kayu


– 4 cawan air


Cara menyediakannya:


1. Masukkan setengah cawan gula perang, satu cawan air dan sedikit pewarna hitam


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


2. Kemudian, masukkan satu cawan tepung ubi kayu, kacau-kacau dan masukkan lagi satu cawan tepung ubi kayu.


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


3. Kalau adunan agak kering, korang boleh tambahkan sedikit air. Seterusnya, uli adunan tersebut dan potong kecil-kecil


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


4. Gentle potongan tepung tadi sehingga berbentuk bulat


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


5. Kemudian, masukkan satu cawan gula perang dan secawan air, dan masakkan pearl tadi selama lebih kurang 30 minit sampai jadi lembut dan pekat.


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


6. Maka, siaplah pearl tersebut dan korang bolehlah bancuh teh tarik ke, sirap bandung ke, milo ais ke, tak kisahlah ikut selera masing-masing


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


7. Tambahkan saja pearl di dalam minuman tersebut dan sedia untuk diminum.


lebih 2.5 juta views, ini cara cepat dan mudah nak buat pearl milk tea


Nampak senang kan? Selamat mencuba!


Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD


Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDunia


Sumber: Instagram@khairulaming via remaja



Norlida Ishak Shop