Expired : 18.06.18

Lirik Lagu Aisyah Istri Rasulullah - Siti Nurhaliza | COVER PADU!

Lirik Lagu Aisyah Istri Rasulullah - Siti Nurhaliza | COVER PADU! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Lagu 'aisyah istri Rasulullah' mesti sounds sooo familiar right? Lagu viral ni actually originally from Projector Band. And then Hasbi Haji Muh Ali; known as Mr. Bie, gubah lirik lagu aisyah istri Rasulullah - yang famous amos sekarang ni. Ramaiiiiii sangat yang buat cover aisyah ni. Penyanyi Indonesia, Malaysia, Arab tak terkecuali. To be honest, at first saya takdelah kisah sangat pun.. until... Dato' Sri Siti Nurhaliza make a cover; uploaded at her Youtube channel. Baru saya macam tertarik nak pay more attention on it.

Pada mulanya, saya try dengar cover dari Nissa Sabyan dulu. Tapi macam entah.. takde feel. No emotion yang sampai kat saya. Then, baru lah saya tengok yang cover Siti Nurhaliza punya. Fuhhh! Penghayatan, the feels, alunan suara, vokal mantap + lyric.. memang A+. The first cover yang make me cry haha.

Bila sampai part lirik "dengan Baginda kau pernah main lari lari", i cried. Menitik air mata. I don't know why. It feels like... rasa macam sayu, sebak, goosebumps, cemburu (dapat dekat dengan Nabi Muhammad) bercampur baur. Made my tears falling down.

Lirik Lagu Aisyah Istri Rasulullah - Siti Nurhaliza (COVER)

lirik lagu aisyah istri rasulullah siti nurhaliza
lirik lagu aisyah istri rasulullah siti nurhaliza

LIRIK AISYAH ISTRI RASULULLAH:


Ya Aisyah..

Mulia indah cantik berseri
Kulit putih bersih merah di pipimu
Dia Aisyah.. Putri Abu Bakar,
istri Rasulullah

Sungguh sweet Nabi mencintamu
Hingga Nabi minum di bekas bibirmu
Bila marah, Nabi kan bermanja
Mencubit hidungnya

Aisyah…
Romantisnya cintamu dengan Nabi
Dengan Baginda kau pernah main lari-lari
Selalu bersama hingga hujung nyawa
Kau disamping Rasulullah…

Aisyah…
Sungguh manis oh sirah kasih cintamu
Bukan persis novel mula benci jadi rindu
Kau istri tercinta.. Ya Aisyah Ya Humairah…
Rasul sayang, Rasul cintamu.

Sungguh sweet Nabi mencintamu
Hingga lelah Nabi baring di jilbabmu
Seketika kau pula bermanja
Menyikat rambutnya

Aisyah…
Romantisnya cintamu dengan Nabi
Dengan Baginda kau pernah main lari-lari
Selalu bersama hingga hujung nyawa
Kau disamping Rasulullah…

Aisyah…
Sungguh manis oh sirah kasih cintamu
Bukan persis novel mula benci jadi rindu
Kau istri tercinta.. Ya Aisyah Ya Humairah…

Ya.. Ya Allah...

Aisyah…
Romantisnya cintamu dengan Nabi
Dengan Baginda kau pernah main lari-lari
Selalu bersama hingga hujung nyawa
Kau disamping Rasulullah…

Aisyah…
Sungguh manis oh sirah kasih cintamu
Bukan persis novel mula benci jadi rindu
Kau isteri tercinta.. Ya Aisyah Ya Humairah…
Rasul sayang, Rasul cintamu.

Original Song by : Projector Band
Lirik : Hasbi Haji Muh Ali (Mr.Bie)

Aisyah Istri Rasulullah | Siti Nurhaliza | Lirik | Lyric | Video
#aisyahistrirasulullah #cover #sitinurhaliza #lirik #lagu

VIDEO Siti Nurhaliza - Aisyah Istri Rasulullah Lirik