Expired : 18.06.18

Merinding, begini pesanan terakhir elviana, pramugari korb4n jatuhnya pesaw4t lion Air Jt 610

Merinding, begini pesan ter4khir elviana, pramugari korb4n jatuhnya pesawat lion Air Jt 610.


sebelum dia terbang dan menjalankan tugas sebagai juruterbang penerbangan singa 610 singa alfiani hidayat solika 19 memanggil keluarganya.


alfi pangilan akrabnya mengkhabarkan berita keluarganya saat di rinya hendak terbaang tujuan jakarta pangkal pinang tadi pagi alfi sepet mengkhabarkan kepada keluarga kalau mau berangkat terbang ke pangkalan pinang kata wijayanti salah satu kerabatnya di kediaman di desa Mojorejo kecamatan kebonsari kabupaten madiun jawa timur pada Isnin 29 10 2018 siang .


saudara-mara menunjukkan foto-foto para pembawa penerbangan singa alfiani hidayat soliha yang pesawatnya terhemp4s di sekitar perairan Karawang, Jawa Barat, hari Isnin 29 10 2018 tengah hari.


wijayanti mengatakan usai mengkhabarkan berita hendak berangkat terbang alfi tidak bercakap banyak menurut wijayanti keluarga baru mengetahui alfi menjadi salah satu korb4n kecelaka4n pesaw4t lion air jt 610 destinasi jakarta pangkal pinang selepas pihak lion air menghubungi keluarganya.


keluarga itu hanya mendapat tahu selepas telefon singa itu dipanggil sehingga kini keluarga tidak tahu keadaan alfi kata wijayanti.


keluarga dan saudara-mara alfiani hidayati sholiha 19 tidak mengira bahawa satu-satunya boneka pasangan Selamet dan penduduk kampung gantrung, kampung Mojorejo, kecamatan Kebonsari, distrik Madiun, menjadi korb4n pesaw4t singa jt 610 pesawat Jakarta Pangkal Pinang.


Sila tonton video:Berkaitan


Pesanan Pilot Lion Air Sebelum Terhemp4s Ke Laut Terbong kar!! Ini yang cuba disampaikan oleh Pilot..Pesanan Pilot Lion Air Sebelum Terhemp4s Ke Laut Terbongkar!! Ini yang cuba disampaikan oleh Pilot.. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.


Boeing 737 Max 8 membawa 189 orang dari Jakarta ke pulau Bangka pada Isnin pagi ketika ia terhemp4s ke laut. Juruterbang pesawat Lion Air yang terhemp4s ke laut di Indonesia pada Isnin pagi meminta pengawal trafik udara untuk membiarkan dia kembali beberapa minit sebelum pesawat itu jatuh. Penerbangan JT 610 meninggalkan ibu negara Indonesia di Jakarta pada pukul 6:20 pagi waktu tempatan menuju ke Bandaraya Pangkal Pinang di pulau Bangka, kata peninjau pesawat Penerbangan Radar. Pesawat j4tuh ke perairan pesisir di pulau Jawa kira-kira 13 minit selepas berlepas. Beberapa jam kemudian, kesemua 189 orang yang menaiki penerbangan itu kemungkinan sudah meningg4l dunia.


Juruterbang penerbangan, Bhavye Suneja, meminta kawalan trafik udara untuk mendapatkan kebenaran untuk kembali ke Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta di Jakarta hanya dua atau tiga minit selepas pesawat berlepas, kata Reuters. Permintaan itu telah diluluskan, tetapi komunikasi dari pesawat itu hil4ng sebelum ia j4tuh ke dalam laut beberapa minit kemudian. “Kami berharap kotak hitam tidak jauh dari bangk4i utama sehingga dapat ditemui tidak lama lagi,” kata Soerjanto Tjahjono, ketua jajaran keselamatan transportasi Indonesia, kepada Reuters.


Sila tonton video:SUMBER


The post Merinding, begini pesanan terakhir elviana, pramugari korb4n jatuhnya pesaw4t lion Air Jt 610 appeared first on OhGebang.


Norlida Ishak Shop