Expired : 18.06.18

Ni Baru Betul Buka A!b Sendiri Emma Maembong Rakam Aksi Mesra Syed Abdullah Bersama 2 Gadis

Fatimah Rohani binti Ismail (lahir 27 Mac 1992) atau lebih dikenali sebagai Emma Maembong, merupakan seorang pelakon dan model wanita Malaysia. Beliau dikenali menerusi watak lakonannya sebagai Munirah dalam drama Kau Yang Terindah, sebagai Nawwal Husna dalam Projek Memikat Suami, sebagai Aleesa dalam Astana Cinta Aleesa, sebagai Aryana dalam Yes Boss, sebagai Medina Izwani dalam Isteri Separuh Masa, sebagai Farhah dalam Tersuka Tanpa Sengaja dan sebagai Emma Harlini dalam


Kontr0versi yang melanda Emma Maembong dan Syed Abdullah satu ketika dahulu seakan kembali senyap selepas masing – masing mengambil langkah berdiam diri tanpa membuka mulut berlebihan.Selain daripada isu bergambar mesra bersama, Emma turut terpalit dengan isu membuka tudung tidak lama selepas itu. Kini, masing – masing dilihat kembali akrab dan sering keluar bersama. Walaupun tidak membuat sebarang kenyataan mengenai hubungan rapat mereka, ramai netizen boleh menjangkakan hubungan yang terjalin antara pelakon cantik tersebut dengan abang kepada Menteri Belia dan Sukan Malaysia.


Keputusan pelakon Emma Maembong memilih untuk tidak lagi memakai tudung selepas lima tahun menerima pelbagai reaksi dalam kalangan netizen di laman sosial.
Rata-ratanya mengec4m tindakan Emma itu dan ada segelintir pula berpendapat keputusan tersebut dibuat disebabkan kehendak Syed Abdullah Syed Abdul Rahman.


Laman sosial abang kepada Menteri Belia Dan Sukan, Syed Saddiq, itu diser4ng netizen yang menganggap dia menjadi punca Emma tidak bertudung.

Biarpun ramai netizen mengec4m namun Syed Abdullah bersyukur masih ada lagi pihak yang berfikiran positif dan berterima kasih kepada yang menegurnya secara baik.


“Apabila seribu komen mencari jalan untuk membawa anda jatuh ke bawah, satu komen mengingatkan anda bahawa ada wujud orang yang baik.


“Terima kasih atas teguran. Syed hargai komen ini,” katanya membalas komen positif salah seorang pengikut di laman sosialnya.

Emma mengambil keputusan untuk tidak lagi bertudung sejak empat hari lalu atas kehendaknya sendiri selepas tersebar foto dia bersama Syed Abdullah yang menjadi tular di media sosial.


Emma memberitahu bukan mudah untuk dia istiqamah dengan mengekalkan imej bertudung dan dia juga sudah bersedia untuk menerima sebarang kecaman selepas ini.


Dalam pada itu, Syed Abdullah meluahkan rasa kecewa terhadap tuduhan segelintir netizen yang mengatakan dia adalah penyebab Emma buka tudung.


Bagaimanapun, Syed Abdullah menganggap apa yang berlaku dan kecaman terhadapnya itu sebagai satu cabaran.“Kata-kata daripada seseorang yang faham. Syed cukup kecewa dengan tuduhan orang mengatakan Syed la penyebabnya. Sebaliknya, Syed terima semua ini sebagai cabaran,” katanya.


Sebelum ini, dua foto Emma dan Syed Abdullah telah tersebar di laman sosial pada 28 Januari lalu dan menerima kec4man netizen.


Emma telah menafikan dia adalah individu dalam salah satu foto tersebut yang memperlihatkan seorang wanita duduk di celah k4ngkang Syed Abdullah.Apa kata anda? Apapun jom layan video pedas!!Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!


Sumber: Anything


Norlida Ishak Shop