Expired : 18.06.18

Oksana Voevodina & YDP Agong Dilaporkan Ke Jerman Untuk Rawatan Ini

Menurut satu laporan dari portal antarabangsa Dailymail.co.ukwanita cantik ini yang mencuri perhatian dunia selepas berkahwin dengan Yang di-Pertuan Agong Malaysia (YDP) mendedahkan bahawa pasangan ini telah dibawa ke pusat rawatan kesuburan di Jerman selepas pasangan itu bersedia untuk mempunyai anak.


Oksana Voevodina berkahwin dengan Sultan Muhammad V, 49, dalam sebuah majlis perkahwinan diraja yang mewah di Moscow minggu lepas. Oksana dilaporkan telah memeluk agama Islam pada awal tahun ini.


Menerusi laporan itu, difahamkan Sultan Muhammad Vmerupakan suami yang ‘sangat prihatin’ dalam memulakan sebuah keluarga, kerana perkahwinan pertamanya yang berakhir dengan perceraian tidak dikurniakan cahaya mata.Menurut laporan Sinar Harian dan juga media dari Rusia islamnews.ru majlis perkahwinan diadakan pada 22 November yang lalu berkonsepkan gabungan tradisi Melayu dan Rusia itu telah diadakan di Dewan Barvikha di Moscow.


Portal berita Malaysia rakyatku.com berkata Oksana telah memeluk Islam secara rasmi pada 16 April 2018. Dia merupakan graduan dari Fakulti Perniagaan di Universiti Ekonomi Rusia, Plekhanov.


Cinta Tidak Mengenal Bangsa. Wanita Ini Dedahkan Bibit-Bibit Perkenalan Oksana Voevodina Dan YDP Agong


Selepas heboh mengenai perkahwinan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V, dengan ratu cantik Moscow yang dikenali sebagai Oksana Voevodina di Rusia, pada 22 November yang lalu, ramai yang tertanya-tanya bagaimana bibit-bibit cinta perkenalan pasangan ini bermula.


Kali Pertama Bertemu Di Eropah


Seperti yang dilaporkan oleh Dailymail.co.uk, Pengarah Pertandingan Ratu Cantik Rusia, Tatiana Andreeva, berkata pasangan itu bertemu di Eropah ketika Oksana dipilih untuk menjadi model mempromosikan jam tangan elit di sana.


” Seperti mana yang yang diketahui. Oksana merupakan seorang model dan hal ini mebuatkan beliau kerap ke luar negara untuk urusan kerja dan akhirnya dia bertemu Sultan Muhammad V 18 bulan lalu di Eropah.


“ Ketika pameran jam tangan mewah itu berlangsung, Oksana ditugaskan untuk berdiri di sebelah poster dan mengiklankan barang-barang itu” katanyaTatiana menambah, Ibu bapa Oksana hadir di majlis perkahwinan dan sangat menyokong anak perempuan mereka dalam segala hal. Oksana memilih nama Muslim Rihana dan gambarnya berhijab telah tersebar di laman yang Twitter


Terdahulu, Ratu Cantik Rusia dilaporkan telah menjadi permaisuri kepada pemerintah tertinggi Malaysia selepas berkahwin dengan raja negara itu.


Oksana Voevodina berkahwin dengan Sultan Muhammad V dari Kelantan, 49, dalam majlis perkahwinan diraja mewah di ibu negara Rusia selepas dilaporkan menukar agama Islam pada awal tahun ini.


Anak perempuan doktor berusia 25 tahun, yang memenangi gelaran Miss Moscow pada tahun 2015, sebelum itu telah membabitkan diri sebagai model di China dan Thailand.


Beliau berusia 24 tahun lebih muda daripada sultan, yang dikenali sebagai Yang di-Pertuan Agong dan dirujuk sebagai ‘Yang Mulia’. Nama lengkapnya ialah Tengku Muhammad Faris Petra ibni Tengku Ismail Petra. Upacara itu diadakan pada 22 November di dewan konsert di pinggir bandar Moscow kelas atas Barvikha, lapor Berita Islam.Sekilas fakta tentang Oksana 


Sebelum menjadi pengantin diraja Voevodina berkata, ” Ketika saya di sekolah saya adalah sejenis yang agak nakal”


” Saya suka skaters, basikal, VMX, lelaki yang mengambil bahagian dalam pertandingan. Saya suka naik basikal juga”


” Saya fikir seseorang lelaki itu haruslah menjadi ketua keluarga dan tentu sekali pendapatannya tidak boleh kurang daripada wanita”


Difahamkan juga sewaktu majlis perkahwinan tersebut, tidak ada sebarang minuman alkohol dihidangkan dan semua makanan adalah halal. Raja berpakaian baju kebangsaan Malaysia, dan pengantin wanita memakai gaun pengantin putih.


Dia mengambil nama Muslim Rihana dan gambarnya dalam hijab yang diposkan di Twitter.


Satu komen ditulis, ” Rakyat bersyukur dan bangga menerima Queen Agong. Daulat Tuanku!’


Sementara iut, sebuah portal berita dari Malaysia rakyatku.com berkata bekas menteri kecantikan itu masuk Islam pada 16 April 2018.


Sedikit yang diketahui tentang Voevodina selain kemenangannya dalam peraduan Miss Moscow tiga tahun yang lalu apabila statistik pentingnya diberikan sebagai 33-23-35.


Dia dipercayai menjadi graduan dari Fakulti Perniagaan di Plekhanov elit Universiti Ekonomi Rusia.


Tidak jelas sama ada dia sudah berkahwin atau tidak sejak dia telah menggunakan nama keluarga Voevodina semasa kerjayanya glamour, tapi sekarang jelas kembali kepada nama ayahnya Gorbatenko.


Laporan di Kuala Lumpar berkata beliau akan dikenali pada masa akan datang sebagai Rihana Oxana Gorbatenko.


Bapa beliau, Andrey Gorbatenko merupakan seorang pakar bedah ortopedik dari Rostov-on-Don yang dipercayai berusia 50-an.


” Ketika saya sedang di pentas sewaktu pertandingan, saya nampak ayah saya duduk di dalam dewan dan dia seperti titik rujukan bagi saya”, katanya.


” Saya hanya menonton dia dan hanya melakukan untuknya. Kerana saya tahu jika saya melakukan sesuatu yang salah, papa adalah papa, dia tidak akan mengatakan apa-apa dan dia tidak akan pernah mengutuk.


” Dia hanya akan tersenyum dan berkata: “Tidak apa-apa, bangun dan pergi. Jadi saya merasakan sokongan yang kuat dari beliau”


Dia mendakwa dia hanya menyedari mempunyai daya tarikan melalui penampilannya ketika dia berada di universiti.


” Saya adalah yang tertinggi di kelas saya (di sekolah) dan yang paling kurus, dan saya agak bimbang tentang itu” katanya.


” ‘Hanya apabila saya berada di universiti, saya tertanya-tanya dan menyedari bahawa ini adalah bahagian yang kuat pada saya.


” Lelaki muda mula memberi perhatian dan saya menyedari bahawa mereka memandang saya lebih kerap daripada pada wanita yang gemuk dan tidak terlalu tinggi.’


Pada masa dia memenangkan Miss Moscow, dia menegaskan dia tidak mempunyai teman lelaki kerana dia tidak menemui lelaki yang betul.


” Saya tidak mempunyai teman lelaki, dan saya fikir ia akan menjadi lebih sukar bagi saya untuk menang, jika saya ada.


” Kerana setiap teman lelaki, jika dia membiarkan gadisnya pergi ke pertandingan kecantikan, dia tidak akan menjadi teman wanitanya lagi.


sumber: hangat.com


Norlida Ishak Shop