v Pemain bintang sah penyertaan Terbuka Australia
Expired : 18.06.18

Pemain bintang sah penyertaan Terbuka Australia

SEMUA pemain lelaki dalam kelompok 50 teratas dunia dan pemain wanita dari Belarus, Victoria Azarenka mengesahkan penyertaan pada musim pertama Grand Slam di Terbuka Australian dekat Melbourne Park pada Januari menurut jurucakap penganjur hari ini.

Pemain di ranking teratas Rafael Nadal dan Ashleigh Barty mengetuai lapangan gelanggang di edisi ke 115 kejohanan dari 20 Januari hingga 7 Februari, yang menyaksikan kemunculan semula bekas pemain nombor tiga dunia Juan Martin del Potro.

Warga Argentina yang di kedudukan ranking ke 22 ketika dia membuat penampilan semula selepas enam bulan berehat akibat kecederaan.

Juara tujuh kali Serena Williams akan beraksi ketika dia meletakkan sasaran mengungguli kejuaraan ke 24 Grand Slam mengatasi rekod yang dilakukan di Margaret Court.

Australia yang mencetus kontroversi, yang mengejutkan beberapa pemain dengan pandangan mengenai homosex dan perkahwinan sejenis, akan dilangsungkan ketika kejohanan yang memasuki ulang tahun ke-50 dalam kalendar tahunan Grand Slam.

Kakak Serena, Venus berusia 29 tahun turut beraksi untuk tahun kedua.