Expired : 18.06.18

Penghijrahan Bekas Si Pencinta Tattoo Mendalami Ilmu Agama Islam Mendapat Perhatian Orang Ramai

Setiap manusia selalu diberikan kesempatan untuk menjadi orang yang lebih baik. Bahkan tidak sedikit orang yang dulunya hidup di masa kelam, lalu mendapat hidayah dan mendalami ilmu agama.


Seperti yang tulis artis Arie Untung lewat akun media sosial (Medsos)nya. @Ariekuntung berfoto dengan seorang pria yang badannya penuh tato hingga sampai ke mata. Namun pria yang dipanggil ‘Rony Ib lis’ itu taubat dan hijrah mendalami ilmu Agama Islam.


Bila Allah berkehendak, tiada yang dapat menyekatnya…


Kita sesekali tidak akan dapat memberi HIDAYAH kepada orang2 yang kita sayang hatta, Rasulullah ﷺ pun tidak mampu membuat bapa saudaranya bersyahadah sewaktu sakaratulmaut, Tetapi Allah lah yang mempunyai kuasa MUTLAK kepada siapa sahaja yang dia ingin kurniakan HIDAYAH…


Masya Allah مَاشَآءَاللّهُ …


Jangan pernah menghina seseorang kerana do sa- do sanya kerana belum tahu bagaimana pengakhiran hidup beliau… Sesungguhnya walaupun permulaan hidup seseorang itu sangat baik, belum tentu pengakhirannya juga begitu…Namanya Rony, sang pecinta tatoo. Jangan tanya tatoonya ada di mana saja. Sebab tidak hanya di kulit, matanya pun juga ikut ditatoo. Beliau dikenal dengan julukan “Rony si Ib lis”.


Tapi itu dulu, sebelum beliau berhijrah. Sekarang beliau sudah meninggalkan aktivitas lamanya, berlari menuju jalan Allah subhanahu wa ta’ala.


Semoga beliau senantiasa Istiqomah dan selalu dalam lindungan Allah, Aamiin..


Sumber: FB Ichal Aydoğan


Tambahan Kisahnya Dalam Video Di Bawah:Sumber: FB Ichal Aydoğan


Norlida Ishak Shop