Expired : 18.06.18

Pernah Kena Tinggal Sebab Tak Cukup ‘Perempuan’, Cik Manggis Kongsi Pengalaman Zaman Sekolah Dipanggil Jalak

Salah seorang daripada anggota De Fam, Cik Manggis telah berkongsi pengalaman zaman sekolahnya dulu di instagram.


Cik Manggis atau nama sebenarnya, Nurshazwani Shamsuddin melakukan sesi ‘throwback’ mengenang kisah remajanya dulu sambil memuat naik foto lamanya di laman instagram miliknya.


Memang berbeza penampilan Cik Manggis dulu dan sekarang kerana menurutnya, ketika di sekolah dia tidak seperti perempuan.











 












View this post on Instagram



















 






Korang: “Manggis/Kak Manggis/Awak ni memang cantik sejak lahir ye?” . Jawapan: Hmmm.. Korang swipe left je la! … … … ?? . Sekolah rendah orang panggil Jalak. Sekolah menengah orang panggil Ali.. Dulu pernah cinta monyet tapi kena tinggai sebab katanya kita tak macam perempuan. (Additional, tak cukup cantik) ? Pedulikan kata orang, kita kena percaya yang kita ni cantik sebab memang semua manusia dijadikan cantik & handsome. Bezanya, rajin & malas je nak jaga diri… **Rupa, perwatakan & skin tone tak penting. Yang penting punya peribadi & hati yang baik. Dan sentiasa la jaga kebersihan diri sbb orang yang bersih ni automatic kacak! Sekian, perkongsian saya pada malam ini. Selamat malam semua. ??


A post shared by Cik Manggis | De Fam (@cikmanggis) on









“Sekolah rendah orang panggil Jalak. Sekolah menengah orang panggil Ali.. Dulu pernah cinta monyet tapi kena tinggai sebab katanya kita tak macam perempuan. (Additional, tak cukup cantik),”


Tulisnya lagi di ruangan kapsyen, Cik Manggis juga pernah dipanggil  dengan nama panggilan Ali di sekolah menengah manakala Jalak ketika di sekolah rendah.


Di akhir entri Cik Manggis sempat memberitahu peminat yang mengikuti perkembangan dirinya bahawa pembawaan diri atau peribadi  dan hati budi yang baik itu lebih penting berbanding fizikal.








 












View this post on Instagram



















 


In shaa Allah yang baik2 untuk kita. Thank you for taking care of me. ?? @syazminfirdaus


A post shared by Cik Manggis | De Fam (@cikmanggis) on







 












View this post on Instagram



















 


Saya mungkin kena tinggal dengan awak, tapi saya takkan tinggalkan awak. ?? . #acamanggis


A post shared by Cik Manggis | De Fam (@cikmanggis) on




 Cik Manggis yang merupakan salah seorang anggota De Fam selain Sophia Liana dan Azira Shafinaz kini sudah bahagia berumah tangga bersama suami tersayang, Syazmin Firdaus Aminuddin sejak Oktober 2014.