v PU Amin Tak Putus Asa Ajak Netizen Boikot Nur Sajat
Expired : 18.06.18

PU Amin Tak Putus Asa Ajak Netizen Boikot Nur Sajat

Kecoh sebelum ini bertindak berpakaian wanita di Mekah ketika mengerjakan Umrah, usahawan terkemuka tanah air, Nur Sajat sekali lagi seakan sengaja mencetuskan kontroversi dan kembali menjadi perhatian ramai apabila memuat naik gambarnya yang agak keterlaluan di laman Instagramnya baru-baru ini.

nur sajat pu amin

Bagaimanapun, posting yang menerima pelbagai kecaman daripada para pengikut di laman tersebut mendapat perhatian daripada Pencetus Ummah (PU) Amin yang menzahirkan rasa kesal dengan tindakan Sajat.

Menerusi muat naik di Instagram PU Amin, beliau dilihat seakan menyeru orang ramai untuk melancarkan boikot buat usahawan tersebut atas dasar mahu membanteras kemungkaran. Malah, mengakui akan tetap menjalankan tanggungjawabnya demi anak keturunannya.

View this post on Instagram

Bangjat mengganas kembali. Sebenarnya aku malas dah nak buat benda sama, sejak 2018, benda sama yang berulang dan tak ada perubahan.. . Kecam , ugut, ancam semua aku dapat dulu sebab tegur benda macam ni, tapi disebabkan tanggungjawab dan sayangkan anak keturunan aku, maka aku minta netizen dan seluruh pengguna media sosial BOIKOT dan REPORT IG bangjat.. . Ingat lagi awal tahun dia pergi mekah, masa tengah saie dekat safa marwah aku nampak dia dengan kawan kawan dia dalam kawasan saie, dekat masjid quba di madinah aku nampak dia juga, pakai pakaian perempuan, aku doa agar Allah bagi hidayah. Aku report dekat pihak berkuasa, dia tetap sama dan kuat.. . Walaupun dah cium kelambu kaabah sambil menangis dia tetap ulang benda sama. Ya Allah berilah pengajaran kepada manusia ini, dia sering mempermainkan dan merosakkan agama mu Ya Allah!.. . Pelik dan ajaib masih ramai pengikut, masih ramai yang memuji , masih ramai yang membeli, sedangkan dia sedang merosakkan anak bangsa dengan uplod gambar gambar lucah ini. Jom lah kita sama sama boikot dia, dulu kita pernah buat dan berjaya , sekarang kita lancarkan kembali, ini tindakan sebaiknya, saya juga desak pihak berkuasa ambil tindakan dengan memadamkan semua media sosial bangjat dari alam maya. Berikan ruang pada dia untuk bertaubat dan kembali pada jalan Allah. Kita akan terus doakan dia dan dalam masa yang sama TINDAKAN tegas wajib dikenakan pada dia.. . Pada Allah kami berserah! Ya Allah peliharalah anak anak kami, masyarakat kami, maruah kami dan akhlak kami! Berilah hidayah dan pengajaran pada bangjat Ya Allah!

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

“Walaupun dah cium kelambu kaabah sambil menangis dia tetap ulang benda sama. Ya Allah berilah pengajaran kepada manusia ini, dia sering mempermainkan dan merosakkan agama mu Ya Allah!”

https://www.instagram.com/p/CCXHKKRn9cB/

Menurutnya, masih ramai yang memuja dan membeli barangan keluaran “wanita” itu biarpun Sajat sudah secara terang-terangan tidak mengikut fitrah asalnya apabila berani berpakaian wanita dan masuk ke Tanah Suci tanpa rasa bersalah.

“Pelik dan ajaib masih ramai pengikut, masih ramai yang memuji , masih ramai yang membeli, sedangkan dia sedang merosakkan anak bangsa dengan uplod gambar gambar lucah ini. Jom lah kita sama sama boikot dia, dulu kita pernah buat dan berjaya.”

nur sajat pu amin

PU Amin dikhabarkan turut mendesak pihak berkuasa supaya mengambil tindakan tegas serta bertindak dengan memadam segala platform media sosial milik Sajat.

Bagaimanapun, bukan sekadar mengecam tindakan Sajat semata-mata, PU Amin juga turut mendoakan agar diri usahawan tersebut menyedari bahawa segala perbuatannya yang jelas bertentangan dengan ajaran Islam agar segera bertaubat dan kembali ke jalan yang benar.