Expired : 18.06.18

Rihana Oksana Petra Kongsi Detik Romantis Dilamar Sultan Kelantan

Isteri Sultan Kelantan Sultan Muhammad V, Rihana Oksana Petra dua hari lalu berkongsikan kisah bagaimana Sultan Muhammad V melamarnya untuk berkahwin menerusi akaun Instagram miliknya.


Oksana Petra dalam tulisan panjangnya menceritakan bagaimana beliau dilamar ketika kali pertama berkunjung ke Malaysia bersama kedua-dua ibu dan bapanya tahun lalu. Sebelum beliau berkunjung ke Malaysia, hubungan beliau dan Sultan Muhammad V adalah secara jarak jauh kerana beliau terlebih dahulu perlu berpindah ke New York selama setahun atas urusan kerja.


Setibanya di Malaysia, beliau dan keluarganya sangat kagum dan terpesona dengan keindahan Malaysia. Pada satu malam ketika masih di Malaysia, beliau menerima lamaran daripada Sultan Muhammad V.
“Saya tidak akan melupakan malam yang amat romantis apabila bakal suami saya meluahkan perasaanya dan memberitahu yang dia telah jatuh cinta kepada saya pada kali pertama kami bertemu. Dia juga memberitahu yang dia amat menyenangi dengan saya dan ingin saya menjadi suri hatinya,” tulis Oksana Petra di gambar Instagram miliknya.


“Malaysia adalah tanah tumpah anak saya dan dengan adanya anak ini, saya tahu saya telah membuat pilihan yang amat tepat. Alhamdulillah,” terang Oksana lagi.

View this post on Instagram
Bagi ramai orang, kisah pertemuan pertama saya dengan suami saya tetap menjadi misteri. Kami bertemu pada musim bunga 2017 di Eropah. Pada masa itu saya bekerjasama dengan rakan karib kami, Jacob Arabo. Selepas acara itu, kami pergi untuk makan malam, di mana saya berjumpa dengan seorang lelaki, dan beliau memperkenalkan dirinya sebagai Raja Malaysia. Saya menganggap itu sebagai jenaka semata-mata, dan saya pula bergurau bahawa saya juga adalah ratu di Moscow. Kami berbual sepanjang malam dan bertukar nombor telefon. Tidak lama kemudian terdapat berita yang muncul mengenai pelantikan raja, yang merupakan kawan baru saya … untuk diteruskan For many people, the story of our first meeting with my husband remains to be a mystery. We met in spring 2017 in Europe. At that time I cooperated with our common friend jeweler Jacob Arabo. After the event, we went for dinner, where I met a man, and he introduced himself as king of Malaysia. I took it as a joke and joked back that I was also the queen of Moscow. We talked all evening and exchanged phone numbers. Soon there were news appeared about the appointment of the king, who was my new friend… to be continued Для многих людей остаётся загадкой история нашего знакомства с мужем. Это случилось в Европе, весной 2017 года. На тот момент я сотрудничала с нашим общим знакомым ювелиром Джейкобом Арабо. После мероприятия мы отправились на ужин, где я познакомилась с мужчиной, и он представился королем Малайзии. Я восприняла это как шутку и пошутила в ответ, что я тоже королева Москвы. Мы проговорили весь вечер и обменялись номерами телефонов. Вскоре в прессе появились новости о назначении короля, которым и был мой новый знакомый… продолжение следует


A post shared by Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on
Sebelum ini, Oksana Petra pernah berkongsikan kisah pertemuan antara beliau dan Sultan Muhammad V buat pertama kali pada tahun 2017 di Eropah. Pada ketika itu beliau tidak mengenali siapa Sultan Muhammad V di mana Sultan Muhammad V memperkenalkan dirinya sebagai ‘Raja Malaysia’. Menganggap ianya satu gurauan, Oksana membalas yang beliau merupakan Ratu Moscow dan dari detik itu hubungan mereka semakin rapat.


Pasangan ini dikurniakan putera sulung yang dinamakan Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra pada 21 Mei lalu. Sangat sweet kisah percintaan yang dikongsikan oleh Oksana Petra ini. Apa pula agaknya kisah yang akan dikongsikan oleh Oksana nanti?