Expired : 18.06.18

“Saya Berharap Dapat Bertemu Anak Sekali Seminggu” – Fizo Omar Tak Mahu Tuntut Hak Penjagaan Kekal

Pasangan mana sahaja yang berkahwin dan mengharapkan perpisahan pada akhirnya?


Menganggap jodoh tidak panjang, pelakon Fizo Omar dan usahawan Mawar Karim masih meneruskan hubungan yang baik demi anak tunggal mereka iaitu Wan Maryam.


Daripada bersengketa, mereka berdua menumpukan seluruh perhatian untuk membesarkan Maryam yang kini sudah pun mencecah usia 2 tahun.

anak fizo omar


Bahkan lelaki itu tidak kisah anaknya terus berada di bawah jagaan Mawar dan keluarganya.


“Saya tidak risau Maryam di bawah jagaan Mawar. Saya juga tahu keluarga Mawar menjaga Maryam dengan baik dan menyayanginya sepenuh hati.”


Menurut Fizo lagi, meskipun keputusan hak penjagaan anak masih belum diputuskan tetapi dia tidak akan merebut hak penjagaan kekal kerana sedar seorang anak lebih baik berada di bawah jagaan ibu.


Mengikut penjadualan yang dipersetujui oleh kedua pihak, pelakon lelaki itu dibenarkan menjaga Maryam pada minggu kedua dan keempat setiap bulan.


anak fizo omar


Pun begitu, Fizo meluahkan hasrat agar Mawar memberikan pelepasan supaya dia dapat bersua muka dengan Maryam pada setiap minggu.


“Sekarang ini, apa yang dilakukan atas budi bicara. Saya dapat menjaga Maryam pada minggu kedua dan keempat, tetapi jauh di sudut hati, saya berharap Mawar dapat memberi pelepasan untuk saya bertemu Maryam sekali seminggu.”


Seronok melihat Fizo dan Mawar mengekalkan hubungan yang baik demi kepentingan anak mereka.


Sumber: BH Online