v “Saya Bersihkan Hati Daripada Semua Kebencian,” Haneesya Hanee Mula Hidup Baru, Mahu Maafkan Diri Sendiri
Expired : 18.06.18

“Saya Bersihkan Hati Daripada Semua Kebencian,” Haneesya Hanee Mula Hidup Baru, Mahu Maafkan Diri Sendiri

Pernah diuji dengan pelbagai bentuk kontroversi pada tahun 2019 terutamanya, Haneesya Hanee kini membuat pernyataan mahu memulakan hidup dengan semangat yang baru.

Melalui entri Instagramnya yang terbaru, Haneesya berkata dia ingin memaafkan diri sendiri serta memaafkan mereka yang pernah menyakitinya sebelum ini.

Haneesya atau nama sebenarnya Sharifah Haneesya Sayed Sahlan, 20, menulis di instagramnya bahawa dia kini tidak lagi berdendam dengan sesiapa.

“Saya maafkan orang yang pernah tularkan saya, hina dan mengutuk diri saya. Dan yang paling penting, saya maafkan diri saya sendiri,”

View this post on Instagram

Assalamualaikum.. Now is 4 am 16/6/2020. I just want to mark this day something to remember. I forgive EVERYONE that has ever hurt me. I forgive org yg viral kn I, hina I, kutuk I n most importantly I forgive myself. I no longer hv this “I hate myself feelings” I want to start a New Beautiful Chapter in my life. So I cleaned my heart from all this hate n decided to forgive everyone?? May my future shine brighter than before insyaallah. Goodnight everyone ??

A post shared by Haneesya’s Empire (@haneesyahanee) on

Menyelusuri segala kontroversi yang telah dilaluinya, Haneesya menambah dia sudah tidak lagi mempunyai rasa benci terhadap dirinya sendiri di atas apa yang terjadi.

“Saya tak lagi benci pada diri sendiri, saya nak mulakan episod baru dalam hidup saya,”

View this post on Instagram

Mommy I made it! HAHAHAHAHA well dream will come true one day?

A post shared by Haneesya’s Empire (@haneesyahanee) on

View this post on Instagram

Who wants a tutorial ?

A post shared by Haneesya’s Empire (@haneesyahanee) on

 Antara isu yang pernah terpalit adalah video di mana dia sedang berlibur di sebuah kelab malam sehingga kejuaraan dalam program realiti tv Dewi Remaja sesi 2018/2019 telah ditarik balik.

Selain itu, kes laporan polis yang dilaporkan ibu kepada Haneesya, Nor Sakuraneeda kepada tiga akaun laman sosial yang didakwa menggunakan foto anaknya tanpa izin dengan tujuan mengaibkan serta menghina tempat tinggal mereka.

Di sebalik kisah hitam yang melanda dirinya, Haneesya telah diundi sebagai Artis Baharu Wanita Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-32(ABPBH32) pada September tahun lalu.