Expired : 18.06.18

‘Saya dah lama kenal Syed Saddiq’

PELAKON Emma Maembong kesal dikecam netizen gara-gara memuat naik gambarnya bersama Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abul Rahman di Instagramnya baru-baru ini.

Dalam masa yang sama, pelakon ini juga menafikan cuba mendekati figura tersebut yang kini sedang menjadi bualan hangat netizen untuk mendapat perhatian.

Sebaliknya kata Emma, ramai yang tidak tahu dia sebenarnya telah mengenali dan berkawan dengan Syed Saddiq sejak lebih tiga tahun lalu.

"Orang cakap saya cuba nak dekati  Syed Saddiq selepas saya memuat naik gambar bersamanya beberapa hari lalu.

"Mereka sepatutnya periksa Instagram saya kerana dulu pun saya pernah memuat naik foto dia.

"Malah dia juga ada datang pelancaran filem Kimchi Untuk Awak lakonan saya,” katanya ketika ditemui pada majlis sidang media KL Raya Fest 2018, di sebuah hotel, semalam.

Bercerita lanjut  tentang perkenalan mereka, kata Emma, segalanya bermula apabila dia menghubungi  figura berusia 26 tahun itu  untuk membuat kejutan hari jadi kepada pembantu peribadinya.

"Pembantu saya sangat meminati Ahli Parlimen terbabit yang ketika itu dikenali kerana ketokohannya dalam berdebat.

“Jadi bagi memberi kejutan kepada pembantu saya, saya mesej dia dan minta dia rakamkan satu video istimewa. Tapi sebaliknya, dia mencadangkan untuk bertemu bagi memberi kejutan istimewa.

"Sejak itu hubungan kami baik dan selalu bertanya khabar seperti seorang kawan,” ujarnya.

Emma bagaimanapun menjelaskan dia persahabatan itu tidak semestinya memberi maksud dia menyokong mana-mana parti politik.

Malah sehingga kini pelakon ini masih kekal dengan pendiriannya untuk tidak menyebelahi mana-mana pihak.

Norlida Ishak Shop