Expired : 18.06.18

Selepas digelar biadab, Mukhriz mohon maaf kepada Sultan Johor

MENTERI Besar Kedah Mukhriz Mahathir hari ini memohon maaf kepada Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar kerana tidak bersalam dengan baginda, semalam.


Difahamkan, Mukhriz telah menghantar surat permohonan maaf kepada istana Johor hari ini, ketika video beliau enggan bersalam dengan Sultan Ibrahim sedang tular di media sosial.


Setiausaha akhbar Mukhriz dalam kenyataan memaklumkan permohonan maaf itu disampaikan menerusi surat yang diutuskan kepada Sultan Ibrahim hari ini.


“Menteri Besar Kedah Mukhriz Mahathir hari ini telah mengutus surat kepada DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.


“(Ia) bagi memohon ampun dan maaf di atas kekhilafan beliau tidak bersalaman dengan baginda di Istana Abu Bakar di Pekan, Pahang semalam.


“Menteri besar telah menyembah maklum kepada baginda bahawa kekhilafan tersebut adalah kerana kealpaannya sendiri, dan tidak menggambarkan sifat sopan santun rakyat Kedah Darul Aman,” kata kenyataan itu.


Insiden berlaku ketika Mukhriz hadir memberikan penghormatan terakhir kepada Almarhum Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah Al Musta’in Billah Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar semalam.






Politik pun politik juga. Tapi kenapalah sampai hilang adab dan rasa hormat. 
</div>
<script async src=