Expired : 18.06.18

Semua Orang Tertanya Kenapa Tun Mahathir Gunakan Pen Sendiri Ketika Menandatangani Dokumen Akuan Sumpah Di Istana Negara Minggu Lepas. Bila Diselidik, Rupanya Inilah Sebab Yang Buat Semua Orang Tak Jangka.

Gaya hidup sederhana yang diamalkan oleh Perdana Menteri Malaysia ke-7, Tun Dr Mahathir Mohamad dipuji oleh rakyat. Tidak perlu bermegah diri dan berbangga dengan apa yang dimiliki, Tun M merupakan seorang wira negara yang sangat merendah diri.


Pen sentiasa di dalam poket

Mungkin ramai yang perasan, ke mana sahaja Tun M pergi, beliau akan membawa sebatang pen yang akan diletakkan di dalam poket dada baju yang dipakainya.


Sekiranya baju beliau itu tidak mempunyai poket, beliau akan menyelitkan pen tersebut di celah-celah di antara dua butang bajunya. Nak tahu pen apa yang Tun M selalu bawa dan pakai untuk menulis?


Kenali Pilot Ball Liner
Tidaklah semahal Lamy ataupun Parker, pen kegemaran Ahli Parlimen Langkawi ini cuma berharga RM4.30 sahaja.


Meskipun tidak se-fancy jenama-jenama yang lain, namun mungkin faktor keselesaan menjadi punca mengapa pen tersebut menjadi pilihan pemimpin yang kita sayangi ini.


Steady Tun tahun 2018 pun masih lagi pakai pen yang sama!

Kenali pen Artline

Selain daripada Pilot Ball liner tersebut, Tun M juga pernah dilihat menggunakan pen Artline sewaktu menandatangani dokumen akuan sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-7 di Istana Negara pada minggu lepas.


Berikutan tersebarnya gambar-gambar pen-pen yang digunakan oleh Perdana Menteri Malaysia yang ke-7 itu, populariti pen Pilot Ball Liner dan Artline ini kian melonjak dan mendapat permintaan ramai.

Netizen dah jumpa!

Rilek je Tun Mahathir sain guna artline 0.6 berharga RM2.40. Pen favourite untuk sketch tu


And this is mine!


Video angkat SumpahSumber : petuaviral


Artikel Seterusnya..


Baru 6 hari, Tun M dah buat 10 perkara niBENARLAH KATA ORANG, AGE IS JUST A NUMBER! TENGOK PERDANA MENTERI KITA, KETIKA USIA MENGINJAK 93 TAHUN DIA MASIH CERGAS, BERTENAGA DAN FIKIRANNYA SENTIASA DINAMIK DALAM MELAHIRKAN IDEA-IDEA HEBAT UNTUK SELESAIKAN MASALAH YANG BELENGGU NEGARA.


Meskipun baru saja 6 hari memerintah Malaysia, Tun Mahathir telah melakukan pelbagai perubahan besar dalam negara kita. Ini 10 perkara yang Tun M dah buat sebaik saja dia mengangkat sumpah 10 Mei lalu:


1. MASA DEPAN PEGUAM NEGARA, APANDI ALI

“Peguam Negara akan bercuti dan peguamcara negara akan menggantikan dia. Peguamcara negara boleh juga gantikan tugasnya dalam Lembaga Pengampunan nanti.”


Berita penuh di sini https://lobakmerah.com/apandi-ali-dipecat-serta-merta/


2. MENYIASAT DAN MENGELUARKAN APANDI ALI

“Laporan polis mesti dibuat sebelum siasatan dijalankan terhadap dia. Kita perlukan asas dalam penyiasatan dan tak boleh hanya menuduh. Kalau dia disiasat, barulah dia boleh digantikan.”


Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/theres-now-a-job-vacancy-for-ag-in-malaysia-after-pm-mahathir-sacks-apandi/3. UMNO MASUK PAKATAN HARAPAN

“Mahathir tolak cadangan UMNO bergabung dengan Pakatan Harapan dan mahkamah sedang pertimbang status sah UMNO. “Lepas tu, kita serahkan kepada ROS.”


Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/umno-tidak-boleh-ada-dalam-harapan/


4. TENTANG LIM GUAN ENG SEBAGAI MENTERI KEWANGAN DAN DAKWAAN RASUAH

“Kita hanya menamakannya, belum angkat sumpah sebagai menteri.


“Kita ada panel yang akan memerhati kerja Kementerian Kewangan. Apa yang kita boleh buat, kita akan buat tapi kita kena tunggu sampai Menteri Kewangan dilantik.“


BENARLAH KATA ORANG, AGE IS JUST A NUMBER! TENGOK PERDANA MENTERI KITA, KETIKA USIA MENGINJAK 93 TAHUN DIA MASIH CERGAS, BERTENAGA DAN FIKIRANNYA SENTIASA DINAMIK DALAM MELAHIRKAN IDEA-IDEA HEBAT UNTUK SELESAIKAN MASALAH YANG BELENGGU NEGARA.


Meskipun baru saja 6 hari memerintah Malaysia, Tun Mahathir telah melakukan pelbagai perubahan besar dalam negara kita. Ini 10 perkara yang Tun M dah buat sebaik saja dia mengangkat sumpah 10 Mei lalu:


“Kita ada panel yang akan memerhati kerja Kementerian Kewangan. Apa yang kita boleh buat, kita akan buat tapi kita kena tunggu sampai Menteri Kewangan dilantik.“


Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/guan-eng-must-first-be-cleared-of-corruption-case-before-becoming-finance-minister/


5. KEBEBASAN TERTANGGUH ANWAR

“Kami sedang cuba untuk dapatkan pengampunan diraja untuknya.”


Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/anwar-bebas-dalam-2-minggu-peguam/6. MENANGKAP JHO LOW

“Pihak kerajaan tidak meminta bantuan Interpol untuk menangkap dia. “Tapi kami ‘tahu’ di mana dia berada.”


Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/tun-mahathir-the-government-roughly-knows-where-jho-low-is/


7. KEBEBASAN BERSUARA

“Walaupun kita sokong konsep kebebasan akhbar dan bersuara tetapi ia ada hadnya. Jika sengaja cuba cetuskan huru-hara, itu akan dihadapi (dengan) undang-undang khusus.”


Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/sokong-konsep-kebebasan-bersuara-tetapi-ada-hadnya-tun-m/


8. PERLETAKAN JAWATAN KETUA SPRM DZULKIFLI AHMAD

“Dia letak jawatan atas pilihannya sendiri. Kalau ada siasatan terhadap dia yang bongkarkan sesuatu, barulah kami boleh ambil tindakan.”


Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/macc-chief-commissioner-dzulkifli-resigns-without-reason/9. MENAMAKAN AHLI KABINET

“Kabinet utama akan mengandungi 10 kementerian. “Lepas tu, lagi 15 orang akan dilantik secepat yang mungkin.”


Berita penuh di sini : https://www.worldofbuzz.com/pm-dr-mahathir-announce-3-core-cabinet-ministers-and-council-of-elder-eminent-members/


10. MENYIASAT KESALAHAN KERAJAAN TERDAHULU

“Tun memberi arahan supaya semua kementerian untuk tidak membuang atau merosakkan sebarang dokumen kerajaan.


Berita penuh di sini : https://lobakmerah.com/agensi-kerajaan-akan-disiasat-kerana-rasuah-tun-m/


Ini antara perkara yang telah dilakukan Tun M selama 6 hari memerintah kerajaan. What’s next? Sama-sama kita nantikan langkah Tun M yang bakal menggegarkan negara.


Kredit : https://lobakmerah.com/baru-6-hari-tun-m-dah-buat-10-perkara-ni/SUMBER


Norlida Ishak Shop