Expired : 18.06.18

Shopee Dan Lazada Menghadapi Masalah Menampung Pengguna Sempena Jualan 11.11

Pelbagai laman jualan atas-talian hari ini telah memulakan jualan promosi untuk pelbagai barangan melalui platform mereka. Antara yang kuat mempromosikan jualan ini sejak beberapa hari yang lepas adalah Shopee dan Lazada.


Apa pun, ia dilihat kedua-dua platform berkenaan menghadapi masalah untuk menampung pengguna. Lazada dilihat menghadapi masalah pada awalnya, tetapi berjaya menampung pengguna selepas seketika. Namun, mereka dilihat masih menghadapi sedikit masalah dari segi platform pembayaran yang digunakan, dimana ia mengambil sedikit masa berbanding kebiasaan – membuatkan beberapa pengguna gagal melepasi untuk melakukan pembayaran.


Untuk Shopee pula, mereka dilihat menghadapi masalah teknikal, dimana beberapa pengguna mengatakan telah melakukan pembayaran, tetapi ia gagal didaftarkan pada sistem mereka. Shopee telah mengumumkan masalah teknikal ini melalui platform sosial mereka, dan mengatakan sedang mengatasi masalah berkenaan.


Shopee


Platform lain dilihat tidak menghadapi masalah yang begitu teruk, mungkin kerana bilangan pengguna yang tidak begitu tinggi, atau mereka telah lebih mengoptimasikan sistem dan bersedia untuk 11.11 ini.


Bagi anda sendiri, adakah anda menghadapi sebarang masalah ketika melakukan pembelian hari ini?


Norlida Ishak Shop