Expired : 18.06.18

Sumbangan Kecemasan Kemalangan Jalan Raya


Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh.


Bismillahirrahmaanirrahim.


MOHON SUMBANGAN UNTUK KEMALANGAN JALAN RAYA


Dukacita dimaklumkan, semalam (9 April 2019) Penolong Setiausaha I dan Penolong Setiausaha II Dewan Muslimat PAS Malaysia telah terlibat dalam satu kemalangan jalan raya.


Alhamdulillah, dilaporkan semua selamat kecuali sedikit cedera pada tangan Penolong Setiausaha II dan kini sedang dirawat di wad Hospital.


Manakala kenderaan yang mereka naiki yang mana telah banyak berkhidmat untuk kerja-kerja dakwah dan jemaah mengalami kerosakan yang mungkin memakan perbelanjaan yang agak besar.


Justeru, Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan Dewan Muslimat PAS Malaysia ingin menyeru dan mengajak sahabat-sahabat menyumbang sedikit sebanyak bagi membantu menampung kos memperbaiki semula kenderaan yang terlibat.


Allah SWT berfirman yang bermaksud:


“Dan siapkanlah untuk menghadapi mereka kekuatan apa saja yang kamu sanggupi dan dari kuda-kuda yang ditambat untuk berperang (yang dengan persiapan itu) kamu menggentarkan musuh Allah dan musuhmu dan orang orang selain mereka yang kamu tidak mengetahuinya; sedang Allah mengetahuinya. Apa saja yang kamu nafkahkan pada jalan Allah niscaya akan dibalasi dengan cukup kepadamu dan kamu tidak akan dianiaya (dirugikan). ”


[Al Anfaal : 60]


Bagi yang ingin menyumbang wang tunai, salurkan sumbangan ke akaun:</div>
<script async src=