Expired : 18.06.18

Tahukah Anda Cabaran Plank Dapat Membantu Anda Memdapat Perut Yang Cantik Dan ‘Flat?’ Mudah Sahaja! Jom Cabar Diri Anda Lakukan Senaman Itu!

Tahukah Anda Cabaran Plank Dapat Membantu Anda Memdapat Perut Yang Cantik Dan ‘Flat?’ Mudah Sahaja! Jom Cabar Diri Anda Lakukan Senaman Itu!Adakah  anda menghadapi masalah dengan perut anda? Adakah anda masih bermimpi tentang mempunyai 6 pek abs? Kami mempunyai penyelesaian untuk anda. Saya yakin yang awak pernah mendengar tentang plank, betul tak? Saya juga mengandaikan bahawa anda meremehkan keberkesanan latihan ini.


Tidak seperti crunches, yang lebih biasa dalam latihan abs, plank adalah latihan statik. Walau bagaimanapun, fakta ini tidak menjadikannya lebih mudah. Lebih-lebih lagi, rancangan itu melibatkan kerja otot yang lebih banyak. Penekanan utama masih di atas badan. Otot korset yang dipanggil sebahagian besarnya apabila anda berdiri di kedudukan plank.


Nampaknya mudah tetapi percaya kepada kita, senaman tunggal ini akan membuat anda lebih berpeluh dari seratus crunches. Masalahnya adalah bahawa otot anda sentiasa tegang semasa senaman statik. Dengan cara ini mereka akan menjadi lebih kuat dalam tempoh yang lebih singkat.


Sekarang mari kita turun ke perjanjian. Hari ini kita mahu mencabar kamu. Cabaran ini akan berlangsung selama 21 hari supaya tugasan akan dibahagikan kepada 3 minggu. Lets do it!


 


MINGGU 1Hold plank untuk sekurang-kurangnya 30 saat. Anda boleh menaikkannya kepada 60 jika anda merasa mudah.


 


 


MINGGU 2Tambah lagi 30 saat ke masa yang anda gunakan untuk menahannya.


 


 


MINGGU 3Guess what? Satu lagi minit untuk menambah!


Sumber : Betterme


.


Kanak-Kanak Ini Melecur Tangan Setelah Membuat Tatu Henna Yang Dibuat Di Mesir. Keadaan Tangan nya Selepas Itu Sangat Mengerikan Dan Menyakitkan!Seorang kanak-kanak perempuan telah mendapat bekas luka yang kekal selepas dia mendapatkan tatu henna hitam di Mesir.Kredit:  SWNS


Madison Gulliver telah mendapatkan henna itu semasa dia dan keluarganya melancong di Mesir. Namun, selepas pulang ke United Kingdom, dia telah merungut bahawa ia menjadi sangat gatal.


Kemudian, ianya menjadi lebih teruk apabila kulitnya mulai melepuh sehingga dia terpaksa dibawa ke unit yang pakar dalam merawat kulit melecur. Gambar ini menunjukkan dia menangis apabila kulitnya itu sedang dirawat.Kredit:  SWNS


Henna berwarna hitam mempunyai kandungan paraphenylenediamine (PPD) yang tinggi dan merupakan kimia bertoksik. Walaupun kimia ini banyak digunakan dalam pewarna rambut atau krim penghadang matahari namun ianya digunakan dalam jumlah kecil sahaja. Isu ini kini menjadi isu kesihatan awam kerana penggunaan kimia ini sangat sensitif dalam kalangan kanak-kanak.


Madison telah mendapatkan henna ini di salon hotel mereka menginap. Henna itu menyebabkan kulitnya melepuh daripada jari hinggalah siku.Kredit:  SWNS


Apabila Madison pulang ke tanah airnya, dia mula merungut tangannya gatal. Mereka telah membasuhnya dengan air dan menampakkan ruam merah mengikut corak henna itu.


Selepas itu, kulitnya mula melepuh. Apabila mereka melihat kesan-kesan tatu henna itu, mereka mulai sedar ianya perkara yang sangat merisaukan.Kredit:  SWNSKredit:  SWNS


Pihak hospital telah mengeluarkan bisa dan cecair di bawah kulit Madison yang menggelembung itu. Proses itu sangat menyakitkan tetapi perlu bagi mereka merawat kulit yang sudah melecur dari dalam itu.


Madison kini sedang dirawat di unit khas dan terpaksa memakai balutan di tangan selama enam bulan bagi mengurangkan bekas luka di tangannya.Kredit:  SWNS


Bapa Madison, Martin, ingin memberi peringatan kepada semua akan padah tatu henna hitam. Dia turut menghantar e-mel kepada pihak hotel tetapi mereka mengatakan kandungan tatu henna itu baik sahaja dan kulit anaknya yang sensitif. Namun, bapanya memberitahu akan kesan daripada segi perubatan.


Kini hotel itu tidak lagi menawarkan perkhidmatan itu kerana kesannya sangat menakutkan.


Era Baru