Expired : 18.06.18

(Video Penuh) Kedah Benam PKNP 2-0, Padu Gol Jonathan Bauman

IPOH: Kedah memperoleh tiga mata pada perlawanan pertama Liga Super musim ini selepas menumpaskan PKNP FC 2-0 di Stadium Majlis Perbandaran Manjung sebentar tadi.

Beraksi di gelanggang baharu, PKNP FC lebih banyak menahan asakan pasukan pelawat sehingga empat kad kuning dilayangkan kepada pemain tuan rumah.


Kedua-dua gol Kedah dijaringkan pada babak kedua menerusi Muhammad Shakir Hamzah pada minit ke-66 dan Jonatan Jesus Bauman pada minit ke-86.

Gol pertama Kedah disumbangkan Muhammad Shakir ketika keadaan kelam kabut di hadapan gawang PKNP yang bermula daripada sepakan sudut kapten pasukan, Baddrol Bakhtiar tepat ke kaki Mohd Fadzrul Danel Mohd Nizam yang merembat ke arah gol sebelum dikuis masuk Muhammad Shakir.


Pasukan pelawat mengukuhkan kedudukan pada minit ke-86 apabila Jonatan membuat larian solo dari sebelah kiri petak penalti sebelum merembat masuk ke sudut kanan gawang tuan rumah.

Peluang terbaik PKNP hadir pada minit ke-18 apabila sepakan sudut kaptennya, Mohamad Hafiz Ramadan menemui Siyovush Asrorov, namun rembatannya tepat ke dakapan penjaga gol Kedah Mohd Ifwat Akmal Chek Kassim.

Post Views: 1,599

Norlida Ishak Shop