Expired : 18.06.18

[Video] Svspek Iibas samurai, CURl kereta Honda Civic & rokok di BHP! Kant0i guna no plat palsu.

(Video) Svspek Iibas samurai, CURl kereta Honda Civic & rokok di BHP! Kant0i guna no plat palsu.
Susulan kejadian buIi jalanan yang berlaku semalam oleh dua svspek bersnjatakan parrang di Lebuhraya Pasir Gudang, Johor Bahru, m4ngsa telah membuat laporan polis.
Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Khalil Kader Mohd berkata, pemilik kenderaan yang cerminnya dihenttak dengan parrang telah membuat laporan polis semalam.Bertindak di atas laporan itu, pihak polis kini sedang menyiassat dan membuuru dua svspek terbabit.
“Kita ambil maklum berhubung kejadian itu dan polis JBS sedang menjalankan siasatan kerana tindakan suspek adalah buli jalanan. Kita yakin akan dapat mengesan suspek dalam masa terdekat,” katanya.
CURl KERETA DARI JURUJUAL KERETA
Sementara itu, viral pula Iaporan polis mengenai kereta yang dinaiki svspek merupakan kereta yang dicueri dari sebuah syarikat jual kereta terpakai di Jalan Kebun Teh, Johor Bahru.
Berdasarkan laporan polis yang dibuat oleh jurujual kereta, svspek telah datang bertanya mengenai Honda Civic tersebut sebelum mahu memandu ujinya.
Ketika sedang dipandu uji, jurujual yang turut berada dalam kereta itu menyedari mereka diekori sebuah kereta Grand Livina yang dinaiki empat lelaki yang dipercayai rakan svspek.
Svspek kemudian memberhentikan kenderaan itu dan meminta jurujual berkenaan mengambil rokok di Grand Livina. Namun dia enggan berbuat demikian menyebabkan svspek berrang lalu menvmbuk m4ngsa dan ditolak keluar dari kereta sebelum memecuut laju meninggalkan tempat kejadian.
M4ngsa yang mengalami kecderaan ringan kemudian membuat laporan polis untuk tindakan lanjut.

Video penuh di link ini 
CURl ROKOK DI BHP
Tidak beberapa lama selepas itu, viraI pula video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan svspek menaiki kenderaan sama, diKaporkan mencurri rokok di sebuah stesen minyak di Jalan Tampoi, dipercayai berlaku sebelum kejadian uguutan melibatkan parrang.
“Pakai Honda tapi mencurri rokok pun tak mampu nak beli. Jaga-jaga semua, kes berlaku di BHP Jalan Tampoi. Viralkan,” tulis Fazli Ayie.
Sumber ; Thereporter

Norlida Ishak Shop