Expired : 18.06.18

“Zaman Kita Sekarang, Mak-Mak Dah Jadi Tak Tahu Malu. Apalah Nak Jadi…,” – Fiza Halim Kongsi Pandangan, Tegur Golongan Ibu Main Tik Tok


Tidak dinafikan, aplikasi Tik Tok kini kian menjadi pilihan ramai tidak kira generasi dalam konteks ia sebagai hanya sekadar hiburan di media sosial.


Bagaimanapun, setiap individu mempunyai pandangan masing-masing, seperti pelakon Fiza Abdul Halim yang berpendirian aplikasi seolah-olah mampu memberi tanggapan berbeza khasnya bagi yang sudah bergelar ibu.


Malah kongsinya lagi, situasi sekarang berbeza dengan golongan ibu suatu ketika dahulu.


“Bertik tok tik tok apa lah hai,dah tua,dah beranak pinak bagai…Org dulu2 mana ada mcm zaman skrg ni?


“Zaman tok nenek kita,zaman mak kita dulu2, semua nya pemalu. Zaman kita skrg, mak2 dah jd tak tahu malu. Apalah nak jd dgn dunia skg? Patutlah dunia mcm2 virus kluar,” tulisnya menerusi satu pautan video perkonhsian Aisyah Hijanah yang dikongsikan kembali.


“[TIK TOK HARAM]. Kalau kita tengok Tik Tok dekat Malaysia banyak content yg menari. Tapi sebenarnya Tik Tok ni byk je org share benda elok, cthnya memasak, bisnes, make up tutorial


“Depends, tgk kpd content apa yg kit share dekat org. Setiap content kita ni akan dipersoalkan, jadi sgt bahaya. Kita kena jaga-jaga. Kalau kita post content yg haram, maka kita pun tahu apa hukumnya. Tapi kalau kita post content yg baik, pahala maka In Shaa Allah itulah saham di Akhirat nanti.


“Kita selalu minta dgn Allah nk keluarga yg baik, tapi apa amalan kita? Anak-anak kita akan ikut cara kita. Jgn kita rosakkan generasi kita.


“Pendek kata, jagalah maruah kita sebagai seorg wanita,seorg ibu & seorg isteri ya. Adalah perasaan malu tu sikit,” tulis Fiza pula.





View this post on Instagram



Bertik tok tik tok apa lah hai,dah tua,dah beranak pinak bagai…Org dulu2 mana ada mcm zaman skrg ni?? Zaman tok nenek kita,zaman mak kita dulu2, semua nya pemalu… Zaman kita skrg,mak2 dah jd tak tahu malu …