13 Feb 2018 22:04:31

Semoga Kau Tak Dirogol- Sindiran Aliff Satar Buat Bapa Aina Nabihah

loading...
http://ohbulan.com infoje.com

Ibubapa mana yang tak bengang bila dengar kes dera anak kejam sebegini.

Kenapalah masih ada segelinitr manusia mudah hilang sifat perikemanusiaan mereka sehingga sanggup mendera kanak-kanak yang masih belum mengerti apa-apa tanpa rasa bersalah walau sedetik pun.

Lihatlah apa yang dipapar akhbar sebelum ini mengenai manusia kejam dan zalim ini.

Kes kejam sebegini turut dirasakan oleh pelakon dan penyanyi popularAliff Satar.Dia mengecam tindakan anggota tentera atas pertuduhan membunuh anak perempuannyaNur Aina Nabihah, 9, pada 31 Januari lalu.

Kredit Gambar :Utusan

Hari ini tertuduh bapa Aina,Mohammad Abdullah Mohamed, 35, didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman gantung sampai mati jika disabitkan kesalahan.

Menerusi kenyataan Aliff Satar di Instagramnya, dia akhirnya dapat melihat wajah pembunuh kanak-kanak kejam ini di akhbar hari ini.

Aliff juga memberi amaran kepada pesalah supaya berhati-hati di dalam penjara takut-takut akan diliwat oleh banduan lain.

Dont Drop That SoapWhen You Are In There

Ini ada satu perumpamaan dalam Bahasa Inggeris ditujukan kepada pesalah bermaksud satu amaran kepadanya untuk berhati-hati.

Perumpamaan ini berasal dari kisah seorang lelaki dalam bilik mandi awam di penjara yang menjatuhkan sabun-sabun dan mereka akan dipaksa untuk membongkok serta mengambilnya di lantai. Saat ini lelaki ini akan dirogol oleh sesetengah banduan.

Aina Didera Secara Kejam

Aliff juga meletakkan tanda pagarHentikan Perogol Dalam Rumahkepada pengikutnya dan dia berharap kes penderaan kanak-kanak tidak berlaku lagi pada masa depan.

Harian Metrosebelum ini melaporkan, buah pinggang rosak, usus terkoyak dan patah tulang rusuk antara punca kematian kanak-kanak perempuan itu yang dipercayai akibat didera bapa kandung dan ibu tirinya sebelum polis menahan kedua-duanya pada 1 Februari lalu.

SumberIG Aliff Satar

link sumber;infoje.com


Sumber asal : sepatuputih.com

Post a Comment:

loading...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...